Съвети

 • РЕМОНТ НА ПОКРИВИ СЪВЕТИ !!


  В един момент се случва така, че покривът ви се нуждае от ремонт, какво да правите в такъв момент? Веднага трябва да се обърнете към специалист, защото ремонт на покрив не е работа за аматьори. За да е топъл и уютен домът ви, той трябва да има здрав и красив покрив. Функцията на покрива е да защитава дома от външни атмосферни влияния. Ако покривът тече, трябва бързо да се ремонтира за да не се увеличава проблемът и да не създава допълнителни нови. 

  Колкото и добре е построена една сграда, покривът й трябва да се поддържа периодично. Покрива на една сграда е подложен на най-различни атмосферни влияния и удари на времето през цялата година. Затова, с течение на времето покривът се амортизира и се стига до ремонт. Моментът с належащия ремонт на покрива, може да се отложи за дълго време, ако състоянието му се проследява редовно и своевременно се отстраняват проблемите. За да не се налага често да бъде ремонтиран, покривът има нужда от поддръжка и грижи. Дали покрива е на къща, вила или жилищен блок няма никакво значение - периодичните грижи са необходимост. Важно е да се отстраняват навреме събрали се сухи клони, листа и др. Обърнете внимание дали в близост до покрива на къщата ви има дървета, чиито клони могат да допринесат за по-бързото му разрушаване. Ако до къщата има дървета, огледайте добре дали клоните им се допират в покрива и ако е така, ги отстранете. През зимния сезон почистването на покрива от сняг е абсолютно задължително, особено ако покривът е равен. Равния покрив събира огромни количества сняг, който се застоява до първото затопляне, след което се стопява и цялата тази огромна маса вода представлява застрашаващ фактор за състоянието му. Именно поради нередовно почистване от сняг, се получава трайно разрушаване на покривната настилка, а това води до течове и проникване на водата и влагата в помещенията на сградата. 

  Поне веднъж в годината е необходимо да се прави обстоен оглед на покрива от специалист. Не разчитайте на съсед или познат на познат - това може да ви излезе скъпо. Обърнете се към професионална фирма, която ще осигури качествен оглед от специалист. По този начин не само ще бъдете наясно за състоянието на покрива, но и ще получите полезни съвети от професионално лице. В България има много професионални фирми, които се занимават с ремонтиране и изграждане на покриви. Все повече фирми работят с нови технологии, както и с качествени материали, което осигурява дълъг гаранционен срок на новия или ремонтирания покрив. Ако се е стигнало до там, че покривът на вашия блок, вила или къща е за смяна, задължително потърсете съдействие от специалисти. Един от вариантите е да се обърнете към нас БГ-ПОКРИВИ. Ние сме професионална фирма с изграден дългогодишен опит, която предлага следните услуги – ремонти на покриви, поправка на покриви, хидроизолация, покривни ремонти, тенекеджийски услуги и улуци. Доверявайки се на нашите специалисти, вие автоматично печелите възможност дълги години да разполагате със здрав „покрив над главата си“.
 • ПРИ РЕМОНТА НА ПОКРИВИТЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ НАЙ-НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ!!!


  Новите ремонтни технологии на фасади и покриви имат свойствата да подсилват неколкократно топло и шумоизолациите дори на старите къщи, блокове и кооперации. Главната функция на покривите е да защитават сградите от външни атмосферни влияния и преди всичко от проникването на вода. Съществуват най-разнообразни видове материали, които се използват в разрешаването на тази задача. Тези материали отговарят на всички изисквания за ремонтирането на всякакви видове покриви: скатни, плоски, обърнати плоски, както и зелени покриви. Отсъствието на нужната изолация предизвиква загуба на топлина и тогава влагата генерирана от кондензация има отрицателен ефект върху вътрешната температурата на помещенията, което се явява предпоставка за появяването на плесени, които нанасят вреди върху повърхността и създават естетични проблеми.
 • ИЗПОЛЗВАЙТЕ САМО ВИСОКОКАЧЕСТВЕНИ МАТЕРИАЛИ ЗА РЕМОНТ НА ПОКРИВИ!!!

  Затова специалистите съветват на стопаните на къщите да използват по-тежки материали за по-висока сигурност. Също така те могат да проверят конструкцията на вашия покрив, размерите на товароносимостта и връзките. По този начин най-лесно ще се установи дали има възможност за препокриване, преустрояване или разширение на покрива и какви подходящи материали да се използват. Препоръчително е поне веднъж на десет години да се прави проверка на покривните конструкции.
 • ПРИ ТЕЧ НА ПОКРИВА!!!


  Първо трябва да се установи с какви материали е покрит покрива и от каква конструкция е изграден. Важен е типа на покрива, дали е скатен или равен. В какво състояние са керемидите и конструкцията, ако е дървена гледаме летвите и гредите. Важно е да знаем на каква възраст е покрива и конструкцията му. След което, трябва да се установи къде има теч. Дали се намира около капандурите или покрай комина и отдушника. Както вече споменахме, най-добре е да се обърнете към специалист, за да спестите време и харчене на излишни средства. Както знаете: лош ремонт - повторен ремонт.
 • КАКВИ МАТЕРИЯЛИ ДА ИЗПОЛЗВАМЕ!!!


  Естествено съветваме качеството на материалите да са за сметка на парите. Не пестете върху ремонта на покрива си, защото нискокачествените материали ви гарантират бързо изхабяване и повторен ремонт, а това е загуба на средства и време, по този начин вие ще спестите един ремонт по-малко. Качествените материали издържат два пъти повече от некачествените.
 • ПОКРИТИЕ ЗА ПОКРИВИ!!!


  Какво покритие да изберете за вашия покрив? Първо трябва да се установи наклонът на покрива и товароносимостта на вашия покрив. Не се страхувайте от тежките материали, те само дават сигурност и благонадежност на покрива. Правилно изчислената товароносимост на конструкцията съчетана с правилното количество и тежест на материала, ще гарантира здравина на вашия покрив при всякакви атмосферни влияния. 

  Плосък покрив – такъв покрив се среща при панелните блокове или при сгради с правилни геометрични форми. При такъв тип покриви се препоръчва да се използва рулонна хидроизолация. Също е възможно да се използва течна или гумена хидроизолация, но техният експлоатационен период е по-кратък. 

  При покривен наклон от 10 градуса най-често се използва рулонната хидроизолация, а битумните керемиди се използват при покриви с наклон над 15 градуса. Керамични, бетонни и метални керемиди се използват при покриви с наклон над 20 до 50 градуса. Различните видове плочи, керемиди и метални системи, издържат дълго, срокът им е около 15 години, че дори и малко повече, ако са добре поддържани. 

  Хубаво е да правим проверка на покрива всяка година без значение на колко години е той. Сещайте се от време на време излизайки от дома си сутрин, да поглеждате към вашия покрив, дали няма опиращи в него клони или разрушени и липсващи керемиди. Дърветата също причиняват проблеми, падащите листа запушват олуците, а падащите клони чупят покривния материал, затова ако наблизо има дървета периодично трябва да се подкастрят онези клони, които стигат покрива. 

  Следете периодично за състоянието на вашия покрив и домът ви винаги ще е защитен!!!

Снимкова галерия